Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Π Προάστια

ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στον κατάμεστο χώρο του Δημαρχείου και σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η Κινημ/φική Λέσχη Αγ.Παρασκευής υποδέχτηκε ως Επίτιμο Μέλος τον σπουδαίο κινηματογραφιστή και Πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινημ/φου Θες/νίκης κύριο Γιώργο Αρβανίτη.

Η Πρόεδρος της Λέσχης Μιρέλλα Λεγάκη αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία της Λέσχης και προσφώνησε τον καλλιτέχνη και τη σύζυγό του κ. Αγγελική Αρβανίτη , ενώ ο Δήμαρχος Αγ.Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό. Η Αντιπρόεδρος της Λέσχης κ. Βίκυ Πεζίρη παρουσίασε βιογραφικά στοιχεία και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Ηλία Δημητρίου "Ο ζωγράφος του φακού". Τέλος, ο σκηνοθέτης και καθηγητής στο ΑΠΘ κ. Περικλής Χούρσογλου έκανε ένα σύντομο διάλογο με τον τιμώμενο με θέμα το φως στο σινεμά. Η τελετή έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της Λέσχης στο Επίτιμο Μέλος. Ο Γιώργος Αρβανίτης ευχαρίστησε για την τιμή και εξέφρασε τη χαρά του για την ζεστή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

HOURSOGLOU.JPG

DIMARHOS.JPG

Παρόντες οι κινηματογραφιστές: Ο μοντέρ Τάκης Γιαννόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινημ/φου και διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος, οι σκηνοθέτες Περικλής Χούρσογλου, Ηλίας Δημητρίου, Ελένη Αλεξανδράκη, ο φωτογράφος Ανδρέας Σμαραγδής, φίλοι και συνεργάτες του τιμώμενου. Παρούσα επίσης η αδελφή του κ. Ε.Αρβανίτη-Τσάκωνα.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κινημ/φικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) ο Γ.Γραμματέας κ. Δ.Ντάνης και το μέλος ΔΣ κ.Ε.Μήτση.

Εκ μέρους του Δήμου Αγ.Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ.Σ.Παπαμιχαήλ και ο Πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου κ.Γ.Βλάχος (ιδρυτικά μέλη της Λέσχης), ο Αντιδήμαρχος Παιδείας/Πολιτισμού κ. Π.Γκόνης, ο πρ.Δήμαρχος κ.Β.Γιαννακόπουλος, η Δημ.Σύμβουλος και Πρόεδρος των Παιδ. Σταθμών κ.Καβρουδάκη και πολλά μέλη της Λέσχης.

Η βραδιά συνεχίστηκε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Εκεί ανάμεσα στη στενή παρέα ο Γιώργος Αρβανίτης αφηγήθηκε ιστορίες από την καλλιτεχνική πορεία του, τη συνεργασία με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τα σχέδια για το μέλλλον.

24LOGO footer

24 Ώρες στα Βόρεια

Email: Info@24voreia.gr
Τηλ: +30 211 4059363