Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Π Προάστια

Τεχνικό Πρόγραμμα και Πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής Και Καθημερινότητας του Πολίτη

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα επιμελήθηκε και παρουσιάζεται από τον Τομεάρχη Τεχνικών έργων και Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Καρλατήρα . 

Karlatiras_1.jpg
1. Μητρώο εργοληπτών τεχνικών έργων και προμηθευτών με έδρα το Δήμο μας και έγκαιρη ενημέρωση μέσω e-mail αυτών με προτεραιότητα λόγω εντοπιότητας και συμμετοχή τους, εφόσον καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις κυρίως στις απευθείας αναθέσεις.
2. Διαπαραταξιακή επιτροπή διαφάνειας για οιοδήποτε τεχνικό έργο ή προμήθεια για την εξέταση παρατυπιών- τεκμηριωμένων καταγγελιών-καθυστέρηση παράδοσης έργου.
3. Προτεραιότητα σε απευθείας αναθέσεις σε ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) με έδρα το Δήμο μας, που δημιουργούν θέσεις εργασίας για συνδημότες μας και καταπολεμούν την ανεργία.
4. Έγκαιρος προγραμματισμός των τεχνικών παρεμβάσεων στα σχολεία καθώς και σε τεχνικές παρεμβάσεις για την πρόσβαση ΑΜΕΑ, όπου απαιτούνται.
5. Χρονοδιάγραμμα με ημερομηνίες σε αιτήματα συνδημοτών μας για παρεμβάσεις αποκατάστασης πεζοδρομίων και δρόμων, ηλεκτροφωτισμού κλπ.
6. Αξιοποίηση με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα) χώρων (πάρκο Σταύρος Κώτσης, Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων, Βίλλα Ιόλα, κτήμα Ασημακοπούλου κλπ), ώστε να επιβαρύνεται ο ιδιώτης με το κόστος λειτουργίας και συντήρησης προσφέροντας υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και χαμηλό κόστος συμμετοχής στους Δημότες και κυρίως θέσεις εργασίας στους συνδημότες μας.
7. Αξιοποίηση των ακινήτων (Γιαβάσειο, Σιστοβάρη, κλπ) με προτεραιότητα σε τοπικούς επιχειρηματίες με κύρια δέσμευση ότι οι θέσεις εργασίας στις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν θα καλύπτονται κατά προτεραιότητα από συνδημότες μας που θα έχουν τα απαραίτητα προσόντα.
8. Τεχνικές παρεμβάσεις πράσινης πόλης (φωτοβολταΪκά στα σχολεία κλπ), ώστε οι επόμενες γενιές να αποκτήσουν ευαισθησία και σεβασμό στο περιβάλλον.
9. Κατασκευή καλοκαιρινών Δημοτικών αναψυκτήριων με θέσεις εργασίας για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε πλατείες που μπορούν να γίνουν πόλος έλξης για τους συνδημότες μας (πλατεία Ιόλα, πλατεία Μελίνα Μερκούρη κλπ.

 

 

Το Πρόγραμμα της Κοινωνικής Πολιτικής Και Καθημερινότητας του Πολίτη επιμελήθηκε και παρουσιάζει ο Νικόλαος Καφούρος Τομεάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της Παράταξης ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- Σύγχρονη Πόλη .

Kafouros.jpg

Το Πρόγραμμα έχει ως εξής :

  • Πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια .
  • Εγκατάσταση και χρήση δωρεάν Δημοτικής ψηφιακής εφαρμογής για SmartPhone προκειμένου οι δημότες με ένα απλό κλικ να καταχωρούν το αίτημα τους προς τον Δήμο και να τους έρχεται αυτόματα ο αριθμός πρωτόκολλου της Αίτησης στο κινητό τους . Επίσης μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγχουν σε ποια φάση βρίσκεται το αίτημα τους , ποιος υπάλληλος το διαχειρίζεται , κ.λ.π
  • Συνεργασία του Δήμου , του ΙΝΚΑ και  του Εμπορικού Συλλόγου, για την έκδοση ειδικής κάρτας εκπτώσεων 20% για όλο τον χρόνο,  σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και ευπαθείς ομάδες , από τα καταστήματα της Πόλης μας .
  • Ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσθήκη καθηκόντων και σε νέες αρμοδιότητες
  • Δημιουργείται πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Κτηνιατρείο και δίνεται χώρος περίπατου για τους Φιλόζωους και τις φιλοζωικές οργανώσεις της Πόλης μας .
  • Αγορά μεγάλου λεωφορείου 50 θέσεων για τις ανάγκες των μετακινήσεων των ομάδων των αθλητικών μας συλλόγων , των ΚΑΠΗ ,των σχολείων μας , κ.λ.π .
  • Δημιουργία και εκτέλεση πλήθος εκδηλώσεων για ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους ως Δημότες . Οι εκδηλώσεις αυτές ονομάζονται : Μαθαίνω- συνυπάρχω – σέβομαι τον συνάνθρωπο και ως στόχος είναι να ενημερωθεί ο Πολίτης για πλήθος ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του .
  • Επαναφορά της Μόνιμης θέσης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Πλατεία .
  • Εκσυγχρονισμός του Κοινωνικού Μαγειρείου με μεταφορά του σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με δυνατότητα σερβιρίσματος των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο ( σάλα) . Πρωινό - Μεσημέρι – απόγευμα .
  • Τοποθετούνται Κοινόχρηστα Ποδήλατα σε σημεία συμβατά με τον Ποδηλατοδρόμο της Πόλης προς εξυπηρέτηση των Πολιτών -Επισκεπτών .
  • Προχωρούμε σε σήμανση όλων των οδών της Πόλης μας με νέα ευδιάκριτα σχήματα σήμανσης των οδών , των διαβάσεων , κ.λ.π .
  • Άμεσοι καθαρισμοί όλων των φρεατίων όμβριων υδάτων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες .
  • Δημιουργία ομάδας εκτάκτων αναγκών για την άμεση επίλυση σοβαρών προβλημάτων του Δήμου με διάρκεια 24ώρης επέμβασης σε συνεργασία, με την ομάδα πολιτικής προστασίας του Δήμου .
  • μεταφορά   του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Πόλης  και συστέγαση, με άλλες  υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής.
  • Αναβάθμιση του συστήματος λειτουργίας της Δημοτικής Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και με την καθιέρωση του «Κόκκινου Κουμπιού» S.O.S.

·         Αύξηση του χρηματικού ποσού των  δώρο-επιταγών για τους δικαιούχους των Χριστουγέννων & Πάσχα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του Δήμου μας . Επίσης αυξάνονται τα χρηματικά ποσά που με αίτηση τους οι συμπολίτες μας ζητούν από τον Δήμο ως οικονομική Βοήθεια προκειμένου να καλύψουν έκτακτες ανάγκες τους .

·         Δημιουργείται γραφείο Νομικής στήριξης των υπερχρεωμένων Νοικοκυριών ,για την διάσωση της προσωπικής περιουσίας των συμπολιτών μας από κατάσχεση  καθώς και θα προσφέρει ενημέρωση των επιχειρηματιών της πόλης μας  για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Διαμεσολάβησης .  

24LOGO footer

24 Ώρες στα Βόρεια

Email: Info@24voreia.gr
Τηλ: +30 211 4059363