Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Π Προάστια

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ - ΒΙΛΑ ΙΟΛΑ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής φιλοδοξεί  να μετατραπεί η βίλα  Ιόλα και το κτήμα  σε ένα κέντρο πολιτισμού ικανό να προσελκύσει ακόμα και το διεθνές ενδιαφέρον  έτσι ώστε να καταστεί σημαντικός πόλος έλξης πολιτιστικού ενδιαφέροντος υπέρ τοπικής εμβέλειας και ακτινοβολίας.

Όλα δείχνουν ότι  μια νέα εποχή ξεκινά για την πολιτιστική πραγματικότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Σε μια πόλη 100.000 κατοίκων, όπως η Αγία Παρασκευή, σίγουρα απαιτείται ένας  χώρος που να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των ηλικιών από μικρά παιδιά έως τις μεγαλύτερες ηλικίες Ένα κέντρο γεμάτο από εκθέματα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας αλλά και χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης και εκπαίδευσης.  Είναι απαράδεκτο οι ανάγκες του Δήμου να  εξυπηρετούνται  από τα ιδιωτικά η δημόσια εκπαιδευτήρια της πόλης.

Ο χώρος του κτήματος  Ιόλα είναι ευχής έργο το ότι αποκτήθηκε από το Δήμο μας ως αίτημα πολλών ετών από το σύνολο των κατοίκων της πόλης και αποτελεί έργο υψηλής αισθητικής στάθμης και προοπτικής. Θα αποτελέσει έναν ελκυστικό προορισμό καθότι η ιστορία του έχει διεθνώς καταγραφεί ως χώρος με διεθνή απήχηση στη σύγχρονη τέχνη και όχι μόνο.

Ο ίδιος ο Ιόλας ήταν ένας απ’ αυτούς που καθόρισαν και προώθησαν μια μεταφυσική αισθητική της σύγχρονης τέχνης αλλά και ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Πικιώνης που σχεδίασε τον περιβάλλοντα χώρο ήταν διεθνούς ακτινοβολίας Θα μπορούσε επίσης να εξυπηρετήσει  τους εκπαιδευτικούς Πολιτιστικούς σκοπούς της πόλης (Παράρτημα Δημοτικού ωδείου) συνδυάζοντας τη μελέτη και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών και γονιών ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα νέα παιδιά να έρθουν σε άμεση επαφή με την πολιτιστική πραγματικότητα , τις τέχνες και τις σύγχρονες τάσεις γενικότερα.

 Να δημιουργηθεί  μία κυψέλη μεγάλης πολιτιστικής αξίας η οποία θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων, ένα κόσμημα για την περιοχή μας που μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα και να αποτελέσει μία όαση για τους Δημότες μας και συγχρόνως όλη αυτή η παλιά αίγλη να ξαναζωντανέψει  ξανά!

Παράλληλες δράσεις μπορούν επίσης να υπάρξουν όπως συναυλίες μουσικής δωματίου, πειραματικές μορφές τέχνης με χορό, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής κτλ. Ο περιβάλλων χώρος  μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες εκδηλώσεις,  λογοτεχνικές βραδιές, ομιλίες και συναυλίες τις καλοκαιρινές βραδιές.

Ο χώρος του Ιόλα που αποκτήθηκε από το Δήμο της Αγίας Παρασκευής είναι ένας χώρος πνοής για την πόλη μας και όχι μόνο, και πρέπει να υποστηριχθεί από όλους και κυρίως από όσους θέτουν ως προτεραιότητα την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Υποστηρίζουμε τις ενέργειες του Δήμου για την αξιοποίηση του χώρου το συντομότερο δυνατό.

24LOGO footer

24 Ώρες στα Βόρεια

Email: Info@24voreia.gr
Τηλ: +30 211 4059363