Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Π Πολιτική

Γιάννης Μαλταμπές - υποψήφιος με την Πατριωτική Ένωση - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, στο Βόρεια Τομέα της Αθήνας Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
 
 
Ο υποψήφιος με την Πατριωτική Ένωση - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, στο Βόρεια Τομέα της Αθήνας Γιάννης Μαλταμπές Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω,  παραχώρησε συνέντευξη εφ 'όλης της ύλης στο 24voreia, μιλώντας για το νέο κόμμα και την υποψηφιότητά του.
 
Τι είναι και τι πιστεύει κ. Μαλταμπέ η Πατριωτική Ένωση; 
 
Απάντηση: Πρόκειται για την πρωτοβουλία του καταξιωμένου επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου να ενώσει σχηματισμούς, ομαδώσεις και πρόσωπα σε ένα φορέα που θέτει ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που βασανίζουν εδώ και χρόνια την πατρίδα και την κοινωνία. Η διαχείριση τόσο της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο και των προηγούμενων όχι μόνο δεν έφεραν την αναγκαία ανακούφιση αλλά αντίθετα προξένησαν και νέα. Οι περιπτώσεις της διαχείρισης της πανδημίας, της ενεργειακής περιπέτειας που βιώνουν τραγικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις δείχνει ότι κυβερνούν άνθρωποι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν συμφέρονται ξένα και εγχώρια, ή δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
 
 Εσείς είστε πρόεδρος του "Πατριωτικού Συνδέσμου" θεωρείται ότι ένα τέτοιο σχήμα μπορεί να δώσει λύσεις; 
 
Απάντηση: Ναι το πιστεύω διότι έχει γίνει δουλειά σε επίπεδο προγράμματος, διότι υπάρχουν στελέχη που αντιμετωπίζουν την πολιτική όπως πρέπει δηλαδή με πνεύμα δημιουργικής πνοής, αλλά και διότι ο Εμφιετζόγλου έχει αποδεδειγμένα τις γνώσεις και την εμπειρία να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται ανανέωση σε κόμματα και πρόσωπα. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι τα κόμματα έχουν την αντίληψη ότι έγιναν για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα ενώ η οικογενειοκρατία, ο παραγοντισμός και τα κυκλώματα καλά κρατούν. 
 
Ποια είναι κατά την εκτίμησή σας τα σημαντικότερα προβλήματα που δεν έχουν λύσει οι κυβερνήσεις;
 
Απάντηση: Πρώτιστο είναι το δημογραφικό πρόβλημα που γίνεται κάθε μέρα χειρότερο. Η υπογεννητικότητα, οι συνεχείς μεταναστεύσει Ελλήνων νέων και η παρουσία παράνομων μεταναστών αποτελούν έναν καταστροφικό συνδυασμό. Η αντιμετώπισή τους είναι σύνθετη και πρέπει να  γίνει μάσα από την υποκίνηση της οικονομίας, με αλλαγή των προτύπων ζωής, με ένα κράτος σοβαρό και αποτελεσματικό στα σύνορα αλλά και δίπλα στους πολίτες που σήμερα αισθάνονται όλο και περισσότερο το κράτος ως δυνάστη παρά ως αρωγό . Επίσης, είναι σε πολλή κακή κατάσταση η οικονομία αφού τσακίζονται οι μικρές επιχειρήσεις, οι οικογενειακές, αυτές που κυρίως έδιναν πρόοδο και απασχόληση. Με τις οδηγίες της Ε.Ε η χώρα έχει παραδώσει τις τράπεζες, το εμπόριο, τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή σε ξένα καρτέλ. Με την οικονομία αλώθηκε ο τόπος. Τώρα πρέπει να ξαναπάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Σημαντικό θεωρώ και το πρόβλημα πτώσης των αξιών της παράδοσης, της ορθοδοξίας, που αλλάζουν την ζωή του Έλληνα με τρόπο δραματικό. Κρίσιμα είναι τα εθνικά θέματα όπως της Μακεδονίας μας στην υπόθεση της οποίας αφιέρωσα μεγάλο χρόνο και ενέργεια και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ακόμα μπορεί να γίνει ακύρωση της συμφωνίας. Αυτά μαζί με την Τουρκική απειλή απαιτούν μια άλλη σοβαρή πολιτική μακριά από τους κύκλους των ενδοτικών.  
 
Η εμπειρία σας στην αυτοδιοίκηση ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, έπαρχος και δημοτικός σύμβουλος τι σας δίδαξε; 
 
Απάντηση: Η αυτοδιοίκηση είναι πιο κοντά στον πολίτη από κάθε άλλη εξουσία αλλά συγκεντρώνει και όλες τις παθογένειες του Ελληνικού κράτους. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει ο πολίτης κατευθείαν σε μορφές συνελεύσεων. Η εμπειρία μου έδειξε ότι χρειάζεται μια βαθιά τομή ο τόπος προκειμένου να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις του και ένα όραμα που λείπει έντονα τα τελευταία χρόνια με τους μονόδρομους που ακολουθούμε με τις εντολές των Βρυξελλών, του Βερολίνου και των μεγάλων κέντρων αποφάσεων.
 
 

Γιάννης Α. Μαλταμπές
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω – Θεολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής Β1 Βόρειας Αθήνας

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω – Θεολόγος με μεταπτυχιακό στην Ορθόδοξη Θεολογία.

Κάτοικος Χαλανδρίου και κατάγεται από την Άνδρο.

Πρόεδρος του Πατριωτικός Σύνδεσμος που ιδρύθηκε 21 Δεκεμβρίου 2015. Είναι παντρεμένος με την Μαργαρίτα Στεφανή και έχουν πέντε παιδιά.
Από το έτος 1999 έως το έτος 2002 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων.
Τον Οκτώβριο του έτους 2002 εκλέχθηκε Έπαρχος Άνδρου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε μέχρι το Δεκέμβριο του 2010. Το 2011, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΔΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνδρου. Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνδρου.
Συνιδρυτής και Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και Συντονιστής στην Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών - Ελλάδας. Συντονιστής της προσπάθειας ενοποίησης του πατριωτικού χώρου με απόφαση της Ολομέλειας των Κινημάτων από το 2016 έως το 2019.

 
 

24LOGO footer

24 Ώρες στα Βόρεια

Τηλ: +30 211 4059363